Зеленчуци на плоча със зехтин и чесън

Едно от любимите ни неща за ядене, когато ходим в Своге, са зеленчуците на плоча, които правят в Триъгълника и клуб Солей. Скоро не сме ходили там, затова решихме да си направим сами. Ето така:

Преди:
Зеленчуци на плоча - приготовление
След:
zelenchuci-na-plocha-sled

1 тиквичка
2 малки патладжана
1 голям морков
1 голяма глава лук
2 червени или зелени чушки
2-3 люти чушки
3-4 гъби печурки
сол
копър

За соса:
4-5 скилидки чесън
зехтин
оцет и/или лимонов сок
соев сос

Приготвяне: зеленчуците се нарязват на филийки, чушките на 4 части по дължина. Всичко се пече на скара, котлон или тефлонов тиган. Опечените зеленчуци се изсипват в голяма плоска чиния и се наръсват със сол и копър.

За соса: чесънът се нарязва на малки парченца, залива се със зехтин, оцет и соев сос и след десетина минути е готов да залее горещите зеленчуци.

Това е 🙂

19 thoughts on “Зеленчуци на плоча със зехтин и чесън”

  1. Пробвайте чесъна счукан в дървена чутура или просто смачкан на дъската за рязане с широк нож, като се пръво се поръсва със сол за да не се хлъзга. Като се реже не пуска достатъчно сок 🙂

  2. Прав си за счукания чесън, обикновено ме домързява, но сега се сетих, че с преса за чесън става лесно 🙂

  3. Хубаво, ама мръвката де е? Не го ли каца муха не го ям и аз :-).

  4. Абе аз не бих ял всичко, което кацат мухите 😀 😀

  5. Interesting blog post. Things i would like to bring up is that computer system memory needs to be purchased if the computer can no longer cope with what you do with it. One can install two good old ram boards of 1GB each, for example, but not one of 1GB and one having 2GB. One should always check the company’s documentation for one’s PC to ensure what type of memory is required.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *