Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да не ухаем на чесън и лук

Как да не ухаем на чесън и лук

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Лук

Ако обичате да добавяте лук и чесън в прясно състояние към менюто си, това ще ви осигури добра имунна система, но може да ви изиграе лоша шега с неприятния дъх, който може да стресне някои хора.

Вместо да дъвчете дъвка и да се чудите какво да правите, за да изчезне тази ужасна миризма от устата ви, просто изпийте една чаша прясно мляко. Млечните продукти намаляват на компонентите, съдържащи сяра, които всъщност са и причина за острия мирис на чесъна и лука.

Млякото въздейства дори върху серния метил, който не се разлага при храносмилане и затова от устата ви се носи страховит дъх дори един ден след като сте консумирали чесън.

Колкото е по-високомаслено млякото, толкова по-бързо гони лошия дъх от устата ви. Унищожаването на миризмата на чесън от устата може да се постигне и без мляко. Гъбите и босилекът също вършат добра работа в това отношение.

Устата ви няма да ухае на чесън или лук и ако след като ги изядете, хапнете няколко сурови ядки – орехи, бадеми или кедрови ядки. Друг вариант да освежите дъха си е да подъвчете пресен магданоз, кориандър, зърно кафе или резенче лимон.

Праз

Най-добре е обаче ако можете да консумирате ястието с чесън в началото на храненето. Можете да освежите устата си и с помощта на ментова отвара, която се прави като една супена лъжица мента се залее с половин литър вряла вода и след като престои един час, се прецеди. Така се получат 4 порции вода за уста.

Неприятната миризма от ръцете, които ухаят на чесън, лук или на риба, може да отстраните, като натриете хубаво ръцете си със сол, а след това ги измиете добре със сапун.

За да се отървете от натрапчивата миризма на алкохол или тютюн в устата си, сдъвчете малко индийско орехче. А ако искате да махнете миризмата на цигарен дим от стаята, която не може да се проветри дори с течение, сложете на две места в стаята мокри кърпи.

Те добре попиват миризмата на тютюн. Със същата цел в стая, където е пушено, могат да бъдат запалени няколко свещи. Миризмата на неприятни продукти от кухнята ще изчезне, ако върху топлия котлон сложите кора от портокал или лимон или малко сол.

Неприятните миризми ще изчезнат като дим и ако оставите за няколко минути на котлона тиган с утайка от кафе – това бързо ще унищожи всички останали аромати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
48
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Пламенова Кристин
Сега опитвам с орехи и се моля да се получи :D. май действа!
0
0
Ели
Ели
07.10.2015 16:00
каква е разликата между вашето годжи бери и това в магазините за плодове и зеленчуци например.защо едното струва 26 лв.килото ,а тук 150 гр.-49лв?
2
0
Димитър
Димитър
20.01.2015 01:17
Е как по-точно мокра кърпа ще премахне миризма на цигари ?!?!?
Дали има някакво научно обяснение на това ?
0
2