Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Чесънът помага за по-доброто кръвообращение

Чесънът помага за по-доброто кръвообращение

AdminAdmin
Администратор
95442k
Чесън

Циркулацията на кръвта в човешкото тяло е фундаментална за нормалното функциониране на организма. Недоброто оросяване на крайниците, дори и на мозъка води след себе си сериозни проблеми и ред заболявания. Когато човек е болен от грип или настинка също трябва да се вземат мерки за “размърдването” на кръвта в тялото.

Най-ефикасното средство в тази насока е чесънът. Макар и с натрапчива миризма, която е непоносима за мнозина, чесънът е невероятно полезен, когато говорим за добро кръвообращение.

Именно веществото, на което се дължи острата и неповторима миризма на чесъна, е мощно оръжие срещу отлаганията по стените на вените и помага за запазване на тяхната еластичност.

Важно ежедневно да се изяждат поне по 2 скилидки чесън под една или друга форма. Ако не можете самостоятелно, то съчетайте полезния зеленчук в салата, някое неготвено ястие или го смелете и подправете с него чаша доматен сок.

Две скилидки чесън дневно гарантират добър тонус на сърдечносъдовата система, кръвообращението и вените. В този случай доста ефикасен е и екстрактът от червена лоза. Той се продава в аптеките под формата на капсули и е изключително полезен за укрепване венозните стени.

Възрастна Жена

Ако искате да подобрите кръвообращението си включвайте ежедневно в менюто си много череши. През есента и зимата ги няма по пазарите, но може да ги замените с пресни круши.

Пресните круши са изключително полезни и при малокръвие. Важно е да се дъвчат бавно. Малокръвието се появява, когато кръвта не се окислява добре, дишането не е правилно, не се приема достатъчно въздух. Полезни също са и краставиците.

За да подобрите кръвообращението на крайниците и по-голямо оросяване, всяка вечер изплаквайте краката си с топла вода, докато ги почувствате топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest