Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Топ 10 афродизиаци сред храните

Топ 10 афродизиаци сред храните

AdminAdmin
Администратор
95442k
Афродизиаци сред храните

Кои са най-добрите афродизиаци сред храните? Ако потърсите в речниците думата арфодизиак, ще намерите следното обяснение: вещество, което стимулира сексуалния апетит. Хората знаели за тези естествени продукти, които събуждат чувствеността, възбуждат сетивата и стимулират либидото още от древни времена, когато са ги използвали съзнателно с надеждата да се наслаждават а любовен живот възможно най-интензивно. Терминът афродизиак идва от гръцката богиня на любовта Афродита, която подлудява хората от страст и желание.

Оттогава нещата не са се променили много по отношение на афродизиаците като хората все още използват такива храни, стимулиращи еротиката. И макар учените да са с противоречиви мнения по темата, много двойки използват в любовната си игра афридизиаци.

Доказано е, че някои храни увеличават сексуалното желание, като увеличават количеството на кръвта, циркулираща към половите органи и по този начин създават усилено състояние на сексуална възбуда и по-добро представяне в спалнята, или че други увеличават секрецията на мъжки и женски хормони, докато други подобряват състоянието на духа или стимулират производството на сперма. Има много такива храни афродизиаци, но тук ще се спрем само на някои от тези, които са ни най-често под ръка:

Чудно или не, има храни, които действат благоприятно върху интимния живот. Действието идва от влиянието на тези храни върху хормоните, нивото на стрес, енергията и мозъчната активност. Добавете някои от продуктите към романтичната ви вечеря и чудото ще се задейства и при вас. Ето ги и най-добрите храни афродизиаци:

Диня

Диня

Изследователите твърдят, че динята има подобен ефект като хапче Виагра. Консумацията на този плод помага за отпускане на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Приготвяйте с плода по-често сорбета, веган сладоледи, плодови салати.

Банани

Бананите съдържат голямо количество магнезий, калий и витамин В. В резултат на това се увеличава мъжкото либидо. Имат и редица лековити свойства. Бананов сладкиш, бананови мъфини или крем без яйца можете да направите много лесно с плода.

Аспержи

Аспержите са също силен афродизиак - изключително богати на фибри, витамин Б6, витамин А, витамин С, тиамин и фолиева киселина. Фолиевата киселина, от своя страна, съдейства за произвеждането на хистамин, който води до достигането на оргазъм. Опитайте аспержи на скара или ги включете в зеленчуков сач.

Стриди

Стридите са афродизиак

Не е тайна, че стридите от край време са свързвани с увеличаване на либидито. Производството на сперма се увеличава благодарение на голямото количество цинк, съдържащо се в тях.

Бадеми

Още древните гърци са смятали, че ароматът на бадеми действа възбуждащо на жените. В тях се съдържа много магнезий, фибри и витамин Е. Освен това са много вкусни и може да ги включите в бадемови бисквити, меки бисквити, безглутенови сладкиши, веган палачинки.

Босилек

Следващият афродизиак е босилекът. Въпреки широкото си приложение, до сега никой не го е считал за афродизиак, но той всъщност може наистина да стимулира тялото ви. Овкусявайте с босилек любимото песто, италиански хлебчета, пица Маргарита, спагети с кайма.

Шоколад

Шокоад с бадеми

Шоколадът е кралят на естествените афродизиаци и съдържа анандамин и фенилетиламин. Съдържащото се в шоколада какао, има в себе си триптофан, който е важен за серотонина, който пък помага за отпускане. За повече страст в леглото похапвайте шоколадов сладолед, шоколадови торти, шоколадови сладки.

Авокадо

Авокадото е наричано още от ацтеките “тестисно дърво” заради крушовидната си форма. То е богато на фолиева киселина и калий. Авокадото засилва метаболизма като действа против туморни и ракови заболявания и подобрява имунната система. Има положително действие върху нервната система и психиката. Включвайте го в кесадия, бурито и всякакви вкусни мексикански рецепти.

Чесън

Чесънът е известен със своя антибактериален ефект и специфичен мирис. Редовната консумация на чесън е полезна за кръвното налягане, той увеличава и притока на кръв, допринася за по-бърза възбуда.

Смокини

А смокините са смятани още от древността за свързани с любовта и плодовитостта. Смокините са били и любимата храна на Клеопатра. Сладко от смокини, кекс със смокини и торта със смокини е всичко, от което се нуждаете.

Мед

Мед

Съдържанието на бор в меда допринася за производството на женския хормон естроген. Медът е богат на витамини В, помагащи на тестостерона, необходим за тялото. Медът в комбинация с орехи допринася пък за увеличаване на потентността. Меденки, козе сирене с мед, мед с лаланги ще направят преживяванията ви с любимия сладки.

Чили

Чили очевидно е една от онези афродизиак храни, които имат роля за освобождаване на ендорфините, отговорни за усещането за удоволствие. Капсаицин, веществото, отговорно за усещането за горещина, стимулира нервните окончания и ускорява пулса, така че освобождаването на ендорфини е по-лесно по време на полов акт.

Мащерка

Мащерката се счита за един от най-ефективните афродизиаци. Тя е едно от растенията, които древните монаси не са имали право да засаждат в градините си, защото се е смятало за растение на любовта и горещия секс. За тази цел най-често се използва, както следва: шепа пресни или изсушени листа от мащерка се слагат в литър преварена вода, пийте подсладени 2-3 чаши на ден, плюс една преди лягане.

Целина

Салата с целина

Целината е традиционна храна, използвана за поддържане и възвръщане на сексуалната потентност, известна е и като зеленчук на мъдростта. Проучванията дори показват, че това богато на витамини растение има голям ефект върху плодовитостта. Свежа или в различни комбинации или препарати, целината стимулира либидото и се ползва за повишаване на потентността. Може да я добавяте в полезни супи, витаминозни салати, веган смутита.

Карамфил

Карамфилът също е не само сред ароматните растения с експлозивен вкус, изключително ценни от кулинарна, лекарствена и хранителна гледна точка, но и сред тези, които стимулират мъжествеността. Карамфил се използва за лечение на импотентност, при преждевременна еякулация, но и при лечение на вагинални проблеми при жени.

Кисело зеле

Една от най-изненадващите храни афродизиаци се оказва киселото зеле. Въпреки че мисълта за него по-скоро действа отблъскващо при мнозина, изследванията на учените показват неговите способности за повишаване на либидото. А киселото зеле, както знаете, се прилага широко в комбинации като свинско със зеле, боб със зеле, картофи със зеле.

Кафе

Кофеинът в кафето стимулира сърдечната честота. Ново проучване върху мишки показа, че чаша кафе може да увеличи сексуалния апетит на жените.

Череши

Черешите също се изявяват като афродизиаци сред храните. Те имат леко замайващо действие, което допринася за по-чувствени преживявания в спалнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest