Срещу злото с дъх на чесън

Вдъхновени от примера на свети Георги, Блейд, Бъфи - убийцата на вампири и смелостта на няколко именника, решихме да дадем незаменими съвети за борба със злото. Вече нищо не може да ни уплаши...
7 май 2007 13:19,
Срещу злото с дъх на чесън
Снимка: showme

Откакто се помним, винаги сме се борили срещу злите сили (освен ако не сме зла сила). В случая винаги има два варианта – едната е като Св. Георги да нападнеш първи.

Ама понеже сме пацифисти по душа, някак игнорираме прекрасните възможности, които тази работа предлага и решаваме да се борим без да атакуваме.

Тоест – с предприемането на перманентни предпазни мерки. Ето най-разпространените от тях...

1) Чесън. Зимата отмина, но ти си все така без гадже. Така и така никой не ти се връзва, поне ги накажи за това, че са непослушни палавници и им кажи право в лицето, че не искаш телефона им. Ама силно и с много дъх. Така нищо лошо няма да влезе в леглото ти месеци. Включително настинката.

2 Кръст. Рок-звездата – гимнастик върши работа винаги, дори да си атеист. Само, моля те, скрий веригата в пазвата и не ходи с разкопчани ризи, че току виж Георги Христов те съди за погазване на авторска визия. И като стана дума – не е хубаво гимнастикът да е сред гъста и средна растителност, защото, нали, мечовци и мачовци е различно. Тука отблъскваме злите сили, а те трябва да забележат оръжието. Тоест – за някои и епилацията предпазва...

3 Талисман. Включва се всичко – мече, заешка опашка, еротично бельо с пухчета. Може да е малко и сладко, може и да е късметлийското ти паве. Може да боксерките, които носи преди първия път, или пластмасовия пръстен, който си купи, когато беше рейвър. Важното е да е с теб винаги, когато си в нужда, защото липсата на късмет си е чиста зла сила, която бута кофи с вода от прозореца, под който “пееш” серенада и която ти отрежда двойка на изпит след дълга пиянска нощ.

4 Пост. Добре, де, знам, че е трудно да няма умряло животно в чинията. Но съм длъжна да те предупредя, че според християнството, постът е вид отрицателна магия, която гони всичко зло, което се е заклещило вътре в теб (в тялото - шлаки и остатъци от лошо храносмилане и в душата – алчност, нечисти страсти и т.н.). Вярно, трябва да се лишиш и от секс. Ама кой е казал, че е лесно? Всеки знае, че никой и нищо не може да ти направи това зло, което сам можеш да си причиниш, така че ти решаваш.

Камъчета. Всеки от нас без дори да подозира е рак, кон, орех, охлюв, камък и змей горянин по всички възможни хороскопи и календари на народите. Вземи една от всичките си неподозирани същности и си намери камъка, който би трябвало според нареждането на звездите и повея на ветровете да те предпази от злите сили и да ти даде здраве, пари и много секс (тоест, това, което сам не можеш да направиш, защото тези дни си болен досущ като Венета).

Сребро. Доказано красив и благороден метал. Модерен напоследък. Ако си спомняш, в Блейд яко се стреляха със сребърни куршуми. Ако пък Блейд не ти вдъхва много доверие, трябва да знаеш, че и Бъфи, убийцата на вампири, тачи среброто и си служи с него при изпълняване на служебните си задължения. Не е нужно да си лееш куршум, по-скоро си налей една ракия. Но за всеки случай носи сребро. Вампири и таласъми няма да пристъпят към теб - гаранция

Запалка. Според повечето предания лошите сили се плашат от огъня и светлината. Така че, ако ти се наложи да се разходиш из някой запустял замък или изоставена къща, си вземи запалка и книга (най-добре на Паоло Коелю), която да запалиш мигновенно, когато насреща ти излезе поредният обитател на отвъдното, член на партията “Силите на мрака”. Според обичая има дори ден, в който между тухлите на къщите се слагали запалени парцали, за да не остане вградено зло в дупчиците. Защото тази малка шушумига най обича там да се крие.

Мартеница. Освен левкоцитие и еритроцитите, вечната звездна двойка Пижо и Пенда също доста помагат срещу злите сили. Е, вярно, малко им мина сезонът, ама просто да знаеш следващия път – трябва да видиш щъркел, за да ги свалиш. Не цъфнало дърво. После имаш три варианта. Да продължиш да зяпаш щъркела, да ги обесиш на някое дърво в знак на благодарност за добрата служба или да ги заровиш под камък, за да стоят там с всичкото зло, което ти е било по петите и не е припарило заради тях.

Синьо оченце. Червен конец на ръката. Гривна с 33 възела против уроки. Жаба. Зъб. Шишенце с кръв. Мандарина (какво лошо може да има в една мандарина???). Абе, какво повече – и без това накичен с толкова джунджурии си толкова безумен, че никоя зла сила няма да те приеме насериозно... Важното е смях да има.

10 Стани лош. Много лош. Зъл гений с гениален коварен план. Д-р Октопус и Д-р Злобил в едно. Дарт Вейдър. Хитлер. Елтън Джон (този е наистина зъл). Изобщо това е формулата. Ако правилно я забъркаш, единственият ти досег със злите сили ще е на по питие в бара и на нежен блус на Бала на чудовищата. А чувам, че ревността танцувала танго неописуемо. Нека силата е с теб.

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание